Bedrukte T-Shirts van Organisch of Biologische katoen


Het telen van organisch katoen heeft als voordeel dat er geen chemicaliën worden gebruikt die schadelijk zijn voor de boeren. Bovendien bevat kleding van biologisch katoen minder resten van chemicaliën. Echter, meestal worden de meeste chemische stoffen gebruikt bij het afwerken en verfproces van het katoen. Het label ‘organisch katoen’ wil lang niet altijd zeggen dat de bewerking van de stof ook biologisch verantwoord is. Men beweert dat er bij organische teelt meer water wordt verbruikt.

De meest water-efficiënte optie is wanneer de gewassen – zowel organisch als conventioneel – hun water krijgen via regenval. Via het label is meestal niet te achterhalen of het katoen is geteeld met regenwater of dat er veel extra water gebruikt is. Gelukkig is de katoenteelt tegenwoordig een stuk verbeterd tov voorgaande jaren. Wilt u bewust met het milieu omgaan? Verspil dan geen kleding en lever het in bij recyclepunten of voor hergebruik!

Helaas geen producten gevonden

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hoe gaan wij om met het milieu? Directe zeefdruk is één van de meest vervuilende druktechnieken. Vandaar dat wij over gestapt zijn op digitale technieken en een combi van zeef en digitaal. Hierbij wordt veel minder inkt verbruikt en de druksjablonen worden door een erkend bedrijf opnieuw bespannen. Iets wat normaliter alleen nodig is als het gaas versleten is. Het sjabloon wordt dus niet meer uitgespoeld en zo komen er minder vervuilende stoffen in het water terecht. Bovendien bewaren wij van alle vaste klanten het sjabloon zodat we altijd snel kunnen schakelen bij het inzetten van nieuwe orders!